lördag 28 augusti 2010

Varför är molnen vita när himlen är blå?

Igår försökte jag göra Schnitzel.
Här följer det korrekta receptet på alternativ Wiener-Schnitzel:

Tag en köttbit av modell skinka. Helst skivad annars blir det ett jädrans bankande.
Banka sedan ut köttbiten så den ser ut som en skosula storlek 54 passandes en vit loafer.
Sedan ska den täckas med mjöl, som knådas och bankas in tills skosulan, förlåt köttbiten har samma färg som en grådaskig loafer.
Blöt sedan ner köttbiten i ägg. Ägget ska helst ha avlägsnas från sitt skal innan.
Avsluta paneringen med att bösa runt köttet i ströbröd så att den förlorar sin kladdighet.
Sedan ska köttet stekas, helst i en stekpanna, med mängder med smör.
Stek på medelhög värme tills köttet är klart. När det är svart har det steks för länge eller på för hög värme.
Servera med ansjovis, citron och kapris och någon lämplig potatisvariant och någon sallad och/eller kokta morötter.

Resultatet då?
Det blev kanon.

Just nu sitter jag och lyssnar på Datner & Kushnir. Minns ni dem? Då kanske ni också vet vilken svensk person som gjorde deras mest kända låt på svenska?
Först med rätt svar belönas med en hedersomnämning i nästa inlägg.

Inga kommentarer: